Her har vi samlet litt nyttig informasjon til foreldre som sender sine barn på BGF!

PÅMELDING

For å melde på barnet ditt må de være med i et kor som skal på BGF. Koret må har meldt seg på først, før deltakere kan begynne med egne påmeldinger. Påmeldingslink finner du i menyen under «Pris og Påmelding».

PROGRAM

Med en festival på litt over ett døgn blir det mye program som skal presses sammen for å rekke alt. Alt programmet vi har for barna skjer inne i hallen – med noen få unntak: barn som er meldt på ekstrakurs.

ØVELSER

Det er tre instruktører hvert år, som skal lære bort tre låter hver. Instruktørene har 20 min per låt, derfor blir det en god del øvelser. Mellom øvelsene er det ulike innslag, der barna får sitte og slappe av i «kortrappene» (tribunen), som feks. små andakter og annen underholdning.

AKTIVITETSPARK

Aktivitetsparken er kun åpen når det ikke er øvelser. Her er det blant annet ca. 10 ulike hoppeslott, hårfletting, ansiktsmaling, tegne/perlebord. Tegne og perlebordet er inne i et eget telt kalt «stillekroken», her er det mulighet til å trekke seg litt mer tilbake, og roe ned tempoet litt for de som har behov for det ☺

MÅLTIDER

Alle måltid skjer i hallen og korene er gitt ulike tidspunkt de kan forsyne seg. Her er det mange som skal mettes på kort tid. Vi har fire måltider: to brødmåltider og to middager. Vi anbefaler å ha med noe smått til mellommåltid – enten at voksenledere har dette på lur, eller at barna tar med seg noe eget.

KORBASE

Vi ser hvert år at de ulike korene har med seg egne stoler, og at de lager en egen base et sted i gymsalen. Dette hjelper barna til å være trygge på at de alltid kan finne noen av deres egne voksne på et gitt sted.

PAKKELISTE

Sjekk egen side for pakkeliste her

OVERNATTING

Korene melder seg enten til å sove i hallen – sammen med 250 andre, eller booke eget klasserom de kan sove i. Klasserom koster 50kr per pers. (Kor med mange deltakere får utdelt flere klasserom, dette regnes på kvm per pers). Hvor korene skal sove er en avgjørelse  korene tar når de melder koret på «korpåmelding», før deltakerpåmeldingen er åpnet. Antall klasserom er begrenset, så her er det «førstemann til mølla».

T-SKJORTE TIL KONSERT

Tidligere år har barna fått hver sin BGF-t-skjorte. Dette har vi valgt å gå bort i fra blant annet fordi vi da kan ha deltakerpåmeldingen åpen mye lenger- og få med så mange barn som mulig på festivalen + at vi ønsker å ha et miljøbevisst forhold til det – at ikke vi bare trykker opp masse nye t-skjorter hvert år. I stedet kan alle ha med seg en fargerik, gjerne ensfarget, t-skjorte/genser hjemmefra, og om barna ønsker kan de få kjøpe BGF-logoen og få den trykket på tøyet for en billig penge (ca.30kr). Det er GØY å se alle gladfargene som koret stråler under konserten!

KURS

Vi har noen ekstra kurstilbud for 5-7.trinn. Hva kursene er varierer litt fra år til år, men dansekurs er stort sett fast! Det er gøy at det kommer en god gjeng av de eldre barna, og som en gulrot har vi derfor gitt de eldste mulighet til å bli med på dette. Ofte har de også litt ekstra overskudd/oversikt på en slik festival.

I tillegg har vi et eget seminar for guttakrutt – de er ofte i fåtall på festivalen, og vi syns det er fint å heie på at de er der ved å gi en gjeng av de mulighet til å bli med på noe ekstra. Barna kan meldes på kursene under deltakerpåmeldingen.

Kursene har begrensede plasser – og her er det «førstemann til mølla»-prinsippet som gjelder.

VOKSENSEMINAR

Vi setter STOR pris på alle voksne som velger å ta turen til BGF, og støtte barna i å være med på vår festival!

Vi skriver «voksne» og ikke dirigenter, fordi vi tenker at du som voksen har stor betydning der du er, for barna du møter og på de ulike måtene du bidrar. Om det er ukentlig på korøvelser som dirigent, kutting av frukt, andakter, lekeansvarlig, eller om du er med som forelder for å passe på barna!

For å gi dere voksne som kommer noe ekstra også, inviterer vi dere til å bli med på ulike voksenseminarer. Her er det dyktige seminarholdere som heier på dere, og ønsker å gi inspirasjon for rollen dere har som voksne rundt barna dere møter. Ved å ta med barna på BGF bidrar du til en del av trosopplæringen til barna, og her kan forhåpentligvis seminarene gi dere enda større frimodighet i plassen du har i dette hjemme.

ØKONOMI

Se leirens priser under «Pris & påmelding»

LOMMEPENGER

På festivalen har vi en kiosk! Her er det salg av mye forskjellig gøy snop, sukkerspinn og brus. Vi vet at endel kor blir enige om en sum barna får ha med seg i lommepenger (feks. 70-100kr dagen). Dette er en kiosk med mye sukker og sterke farger – men vi tenker at det ene døgnet i året på Barnegospelfestival er det lov at det er litt vilt. Ved siden av kiosken har vi gratis frukt og grønt som barna kan forsyne seg av når som helst.

VOKSNE PÅ FESTIVAL

Korene har med egne voksne som følger opp og passer på barna under festivalen. Det er opp til korene selv (og foreldre) å se hvor mange voksne som er nødvendig og ha med ift. antall barn som er påmeldt – det kan være lurt å være ekstra voksne jo yngre barna er.

Vi har et festivalkontor som er åpen og bemannet under hele festivalen. I tillegg har vi en ansvarlig på Medic som er tilgjengelig og tilstede i hallen til en hver tid.

APP

BGF har fått sin helt egen app. Denne kan lastes ned av hvem som helst – Søk: Barnegospelfestivalen (2 linker – en til android og apple) . Her kan du finne mye nyttig informasjon samtidig som du får oppdateringer underveis: enten om du er på festivalen, eller om du sitter hjemme og vil følge med ☺

Last ned for IOS (Apple)

Last ned for Android

NATTSAFARI

Lørdag kveld går korene en runde ute i skogsområdet rett ved hallen. Nattsafari er en spennende og morsom runde, full av ulike dramastykker. Det kan være morsomt, trist, spennende, av og til liiiitt skummelt – men målet er at det skal oppleves som GØY, samtidig at barna får litt god og frisk luft etter all aktivitet som ellers er inne.

Nattsafari blir det uansett – men den blir flyttet inn om været ikke spiller på lag i det hele tatt.

ALLERGI:

BGF kan dessverre ikke dekke alle allergier og andre matbehov (som feks.svin). Dette gjelder alle våre festivaler i regi av Stiftelsen Skjærgårds. Vi stiller med glutenfri og laktose/melkefri-produkter, og andre allergier/behov må derfor ordnes selv.

KONTAKT OSS

Om du har spørsmål, tanker, tilbakemelidng eller bare trenger å slå av en prat om festivalen er du hjertelig velkommen til å kontakte oss:

Mail til post@sginfo.no eller til

Silje Borøy Hasseleid – festivalsjef for Barnegospelfestivalen: Silje@sginfo.no